הגורם להיווצרות סרטן המעי אינו חד-משמעי. ישנן סיבות רבות המהוות "טריגר" למחלה. לגורם הגנטי יש חשיבות, והוא רלבנטי ב-20% מהמקרים. כמו בכל סוגי מחלות הסרטן, גם במחלה זו יש חשיבות קריטית לאבחון בזמן. כדי לפנות לרופא לצורך אבחון, חשוב שכל אדם, בעיקר אם הוא מעל גיל 50, יכיר את הסימפטומים השונים המאפיינים את המחלה. במטופלים עם מקרים של סרטן מעי הגס במשפחה, יש צורך בבדיקות יזומות בגיל צעיר יותר בהתאם לנסיבות.
המעי הגס ממוקם בין פי הטבעת למעי הדק, ותפקידו העיקרי הוא ספיגת מלחים ומים. אין סיבה חד-משמעית להיווצרות סרטן מעי הגס, אך ישנם מספר גורמים שיכולים להוות גורם להיווצרות המחלה: תזונה לא נכונה, גנטיקה, שתיית אלכוהול ועישון. ברוב המקרים המחלה תוקפת אנשים מעל גיל 50.
סרטן מעי הגס הוא אחד הגידולים הנפוצים והמסוכנים במדינת ישראל, ממנו סובלים כ-3,000 אנשים מאובחנים מדי שנה. לצורך הצלחת הטיפול במחלה, ישנה חשיבות לאבחון בזמן.
תסמיני המחלה כוללים שינויים בפעולות המעיים, דימום מפי הטבעת, כאבי בטן ובמקרים מסוימים גם אנמיה. תסמינים אלו יכולים להעיד גם על דלקות במעיים, קרוהן וקוליטיס, אך גם את הדלקות האלו חשוב לאבחן בזמן, בכדי לטפל בהן בצורה הנכונה.
לעומת סרטן המעי הגס, מחלת סרטן המעי הדק נחשבת למחלה נדירה יחסית. על פי נתונים סטטיסטיים, 1 מכל 5000 מהחולים בקרוהן (דלקת במעי הדק), עלולים לחלות במחלת סרטן המעי הדק. התסמינים למחלה כוללים שלשולים ועצירויות, ירידה במשקל, דם בצואה וכאבי בטן ממושכים.
גם במחלת מעיים זאת, ישנה חשיבות לאבחון בזמן, על מנת לאפשר טיפול במחלה באמצעות ניתוח, שמטרתו הינה להסיר את האזור במעי הדק שנגוע בסרטן. בנוסף, קיימות תרופות שונות שתפקידן למנוע את גדילתו של הגידול.
במידה שאתם
חווים תסמינים המאפיינים בעיות מעיים, חשוב לפנות לטיפול רפואי מקצועי כדי לבדוק את
מקורן. אני פרופ' ג'ראלד פרייזר, וצברתי ניסיון של שנים ארוכות באבחון מחלות מעי דלקתיות
ומחלות סרטן המעי. אתם מזומנים להגיע לפגישת ייעוץ, לבצע אבחון ובמידת הצורך לקבל את
תכנית הטיפול המתאימה. חייגו
073-7819292.